vineri, 24 octombrie 2008

daca-ti iau bicicleta, tu iei coronita?

Traian Basescu si-a pus mana in capul invatamantului si a promulgat legea care mareste salariile profesorilor cu 50%, conform http://www.mediafax.ro/.
Presedintele considera legea constitutionala -ca asa a zis Curtea Constitutionala- si oportuna- ca asa zice bunul simt: performanta fara arginti nu se poate.
Tariceanu se abtine sa comenteze.

Acu', zic si de ce ma/ne doare: ma intreb de ce ne-om fi autofaultand noi, romanii? Adica, legea asta e minunata, dar dezastruoasa in ceea ce priveste consecintele. Deci, daca marirea asta e daunatoare economiei, datatoare de molima inflatiei, de ce insistam? Oare profesorii, primii implicati in aceasta alunecare financiara, chiar vor sa se aleaga cu maculatura si sa li se scoata si ochii pentru asta?
Presedintele Basescu zice ca nu, nu-i asa, ca de fapt marirea asta paleste in fata altor solicitari ale bugetului. Sa-l credem?

Vaz ca Basescu a avut si un apel la, cum sa-i zic, bun simt catre restul sindicatelor: sa-si amane revendicarile dupa alegeri, cand Guvernul proaspat o sa ia masuri pe bune si n-o sa fie tentat sa arunce praf de bani in ochii alegatorului, orbindu-l in drum spre urna.
Frumos, dar degeaba! Eu cred ca in tara noastra apelul la bun-simt e pierdere de timp. Sunt sigura ca tot sindicalistul va sari sa ceara, sa i se dea, sa i se faca etc. Si cred ca va primi! Iar "pactul pentru invatamant" si nobilul principiu "bani contra performanta", pe baza caruia se vor mari salariile functionarilor publici si ale medicilor, vor ramane numai vorbe.

Niciun comentariu: